Over Diana.

Mijn naam is Diana Jongsma - van der Wal, geboren op 29 augustus 1983 in Heerenveen. Met mijn man Anne woon ik samen op een boerderij met melkkoeien en paarden in Jubbega. De passie voor paarden zit er al van jongs af aan in. Van vroeger uit is het altijd mijn droom geweest om voor mezelf te beginnen en sinds 2007 is dit geen droom meer maar werkelijkheid.

Na jaren op de manege te hebben gereden mocht ik bij een vriendin op een pony rijden wat mijn verzorgpony geworden is. Na heel veel zandhappen gingen we uiteindelijk onze eerste wedstrijdjes rijden en na even oefenen hebben we uiteindelijk veel oranje linten mee naar huis mogen nemen. Later kwam er een eigen pony en vervolgens mijn eerste Z paard U-Passepartout die later verkocht werd naar Amerika. Vele paarden volgden en ondertussen heb ik meerdere paarden opgeleid tot Z nivo en heb ik met Rappello subtop gereden t/m Prix st Georges een geweldige ervaring!. Van huis uit hebben wij niks met paarden maar ondertussen zijn de paarden inmiddels ook de hobby van mijn ouders geworden en zij zijn op wedstrijden mijn trouwste fans!

Naast de paarden heb ik mijn eigen Design Studio waar ik mij bezig houd met webdesign en grafische vormgeving en mij gespecialiseerd heb in de paardensector

Gallery
Gallery
Gallery
Gallery

Opleiding.


Diana Jongsma - van der Wal

Diana van der Wal

Na de HAVO heb ik HBO Bedrijfskunde & Agribusiness gestudeerd aan de CAH te Dronten. Gedurende mijn studie heb ik alle drie de fases van de ORUN cursus met succes afgerond en ben ik tevens geslaagd als IL, IM en inmiddels ZZ-Licht jurylid.

Na mijn studie ben werkzaam geweest op Ruitersportcentrum Sneek als instructrice en PR medewerker. Va n 2002-2007 ben ik in dienst geweest bij Horsesonline: uitgever van het blad Paard & Spul en Hippisch Noord Nederland. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met grafische vormgeving en design waaruit later mijn bedrijf DianaDesignStudio is ontstaan.

Ontwikkeling vind ik erg belangrijk en daarom bezoek ik regelmatig trainingen en seminars. Daarnaast volg ik bijscholingen en cursussen op het gebied van dressuur, training, gezondheid en sportpsychologie.

Fokkerij.


Naast het rijden houden wij ons hobbymatig bezig met fokkerij. Uit de inmiddels verkochte ster, prok, voorlopig keur merrie Valeur (Amsterdam x Visioen) hebben wij drie veulentjes gefokt. We fokken vooral voor ons zelf om opvolgers te verkrijgen voor de huidige sportpaarden.


History


Evita Ster, Sport, Prok
(Rubiquil x Amsterdam)
Deze merrie heb ik in de sport uitgebracht tot en met Z2 dressuur en is in 2017 verkocht naar China


History


Isabeau Ster, Prok
(Apache x Amsterdam)
Deze merrie wordt door mij in de sport uitgebracht en zal de opvolger worden van haar moeder Valeur.


History


Kensington
(Chippendale x Amsterdam)
Deze ruin is verkocht aan lesklantje Nynke van den Bosch die hem verder gaat opleiden en uitbrengen in de sport.


Sinds 3 jaar heb ik samen met Margje Tiesema een friese stermerrie genaamd Matsje fan it Alddjip (Dries x Sjaard. Met als doel leuke (sport)paarden te fokken en op te leiden.


History


Matsje fan it Alddjip Ster
(Dries x Sjaard)


History


Karst fan Skoatterlân
(Alwin x Dries)


History

Olle MD fan Skoatterlân
(Jouwe x Dries)

Horse & Design.

 

Naast het rijden en lesgeven houdt ik mij bezig met Grafische vormgeving en Webdesign. Voor mij is de combinatie van de Dressuurstal met de Designstudio ideaal.

Door mijn kennis binnen de paardensector kan ik paardgerelateerde bedrijven extra goed helpen en adviseren bij het creëren van een huistijl, ontwerpen van een logo en/of het realiseren van een website.

www.dianadesignstudio.nl