Diana

Diana van der WalMijn naam is Diana van der Wal, geboren op 29 augustus 1983 in Heerenveen. De passie voor paarden zit er al van jongs af aan in. Van vroeger uit is het altijd mijn droom geweest om voor mezelf te beginnen en sinds 2007 is dit geen droom meer maar werkelijkheid.

Na jaren op de manege te hebben gereden mocht ik bij een vriendin op een pony rijden wat mijn verzorgpony geworden is. Na heel veel zandhappen gingen we uiteindelijk onze eerste wedstrijdjes rijden en na even oefenen hebben we uiteindelijk veel oranje linten mee naar huis mogen nemen.

Later kwam er een eigen pony en vervolgens mijn eerste Z paard U-Passepartout die later verkocht werd naar Amerika. Vele paarden volgden en ondertussen heb ik meerdere paarden opgeleid tot Z nivo en met Rappello subtop gereden t/m Prix st Georges een geweldige ervaring!. De paarden zijn inmiddels ook de hobby van mijn ouders geworden en zij zijn op wedstrijden mijn trouwste fans!

ORUN cursus en jurylid
Na de HAVO heb ik HBO Bedrijfskunde & Agribusiness gestudeerd aan de CAH te Dronten. Gedurende mijn studie heb ik alle drie de fases van de ORUN cursus met succes afgerond en ben ik tevens geslaagd als IL en later als IM jurylid en  inmiddels geslaagd voor mijn jurycursus ZZ-Licht. Na mijn studie ben werkzaam geweest op Ruitersportcentrum Sneek als instructrice en daarnaast was ik verantwoordelijk voor de PR, vervolgens ben ik vijf jaar in dienst geweest bij de uitgever van Paard & Spul en Hippisch Noord Nederland.

Fokkerij

We houden ons hobbymatig bezig met fokkerij. Uit de inmiddels verkochte keur merrie Valeur (Amsterdam x Visioen) hebben wij drie veulens gefokt: Evita ster,sport (Rubiquil x Amsterdam), Isabeau  ster(Apache x Amsterdam) en Kensington (Chippendale x Amsterdam). Evita loopt inmiddels succesvol op Z2 niveau in de sport en is afgelopen zomer verkocht naar China. Isabeau is net zadelmak en zal klaargemaakt worden voor haar dressuurdebuut worden en Kensington loopt lekker in de opfok.

Naast mijn Dressuurstal ben ik grafisch ontwerper en houdt ik mij bezig met het ontwerpen en realiseren van websites, huistijen en drukwerk (DianaDesignStudio)

 

 

“Horses…a way of life!”