Diana

Mijn naam is Diana van der Wal, geboren op 29 augustus 1983 in Heerenveen. De passie voor paarden zit er al van jongs af aan in. Van vroeger uit is het altijd mijn droom geweest om voor mezelf te beginnen en sinds 2007 is dit geen droom meer maar werkelijkheid.

Na jaren op de manege te hebben gereden mocht ik bij een vriendin op een pony rijden wat mijn verzorgpony geworden is. Na heel veel zandhappen gingen we uiteindelijk onze eerste wedstrijdjes rijden en na even oefenen hebben we uiteindelijk veel oranje linten mee naar huis mogen nemen.

Later kwam er een eigen pony en vervolgens mijn eerste Z paard U-Passepartout die later verkocht werd naar Amerika. Vele paarden volgden en ondertussen heb ik meerdere paarden opgeleid tot Z nivo en heb ik met Rappello subtop gereden t/m Prix st Georges een geweldige ervaring!. De paarden zijn inmiddels ook de hobby van mijn ouders geworden en zij zijn op wedstrijden mijn trouwste fans!

Na de HAVO heb ik HBO Bedrijfskunde & Agribusiness gestudeerd aan de CAH te Dronten. Gedurende mijn studie heb ik alle drie de fases van de ORUN cursus met succes afgerond en ben ik tevens geslaagd als IL en later als IM jurylid en inmiddels ben ik inmiddels geslaagd voor mijn jurycursus ZZ-Licht. Na mijn studie ben werkzaam geweest op Ruitersportcentrum Sneek als instructrice en daarnaast was ik verantwoordelijk voor de PR, vervolgens ben ik vijf jaar in dienst geweest bij de uitgever van Paard & Spul en Hippisch Noord Nederland.

Naast het rijden houden wij ons hobbymatig bezig met fokkerij. Uit de inmiddels verkochte voorlopig keur merrie Valeur (Amsterdam x Visioen) hebben wij drie veulens gefokt: Evita (Rubiquil x Amsterdam), Isabeau (Apache x Amsterdam) en Kensington (Chippendale x Amsterdam). Evita loopt inmiddels succesvol op Z2 niveau in de sport. Isabeau zal dit voorjaar zadelmak gemaakt worden en Kensington loopt lekker in de opfok.

Naast mijn Dressuurstal houdt ik mij bezig met het ontwerpen en realiseren van websites (DianaDesignStudio)

 

 

“Horses…a way of life!”